Shearer tipt Manchester City voor titel

Voormalig Engels international Alan Shearer tipt Manchester City voor de titel in de Premier League. De analyticus van BBC's Match of the Day doet zijn voorspelling in de aanloop naar het nieuwe seizoen, dat zaterdagmiddag begint met de wedstrijd tussen promovendus Hull City en landskampioen Leicester City.

In de ogen van de oud-spits, die 63 keer voor het Engels nationaal team uitkwam, wordt de strijd om de titel uitgevochten tussen zes clubs: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham. ,,Voordat er een bal is getrapt, verwacht ik dat het neerkomt op een strijd tussen de twee ploegen uit Manchester'', aldus de voormalige speler van Southampton, Blackburn Rovers en Newcastle United. ,,En als je me het mes op de keel zet, ga ik voor City vanwege de nieuwe manager Pep Guardiola en de kwaliteit van de selectie. Maar het gaat heel spannend worden.''

Shearer noemt het peil van het voetbal in de Premier League vorig seizoen ,,magertjes", met uitzondering van de Spurs en van kampioen Leicester City. Hij zegt het met Gary Lineker eens te zijn dat de Foxes hun titel niet zullen prolongeren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.