Shiffrin sterkste in slalom Killington

Mikaela Shiffrin heeft haar eerste succes van dit winterseizoen binnen. De Amerikaanse skiester zegevierde in de slalom om de wereldbeker in het Amerikaanse Killington. De regerend wereld- en olympisch kampioene was in beide manches de snelste.

De Slowaakse Petra Vlhova eindigde op gepaste afstand als tweede. Het verschil met Shiffrin was 1,64 seconde. De derde plaats was voor de Oostenrijkse Bernadette Schild. De Zwitserse Wendy Holdener stond tweede na de eerste run, maar viel uit in de tweede.

De Nederlandse Adriana Jelinkova zette de 42e tijd neer in de eerste heat. Ze gaf 4,89 seconden toe op Shiffrin. Haar klassering wat niet goed genoeg voor nog een afdaling; alleen de eerste dertig van de eerste run mochten nogmaals een slalom maken.

Jelinkova verraste zaterdag in Killington wel op de reuzenslalom. Ze eindigde daar als 28e in de eerste run en verbeterde zich in de tweede omloop naar de 25e plaats. De geboren Tsjechische, die is opgegroeid in Oegstgeest, was de derde Nederlandse skiester ooit die wereldbekerpunten scoorde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.