Shorttracker Knegt Sportman van het jaar

Shorttracker Sjinkie Knegt is dinsdag gekozen tot Sportman van het jaar. De 26-jarige Fries kreeg de meeste stemmen van de aanwezige sporters en de vakjury tijdens het Sportgala in de Amsterdamse RAI. Knegt neemt de eretitel over van voetbalinternational Arjen Robben.

Knegt veroverde vorig jaar al brons op de Olympische Winterspelen en schaatste met de aflossingsploeg naar de wereldtitel, dit jaar bekroonde hij zijn seizoen met de Europese titel in Dordrecht en de individuele wereldtitel in Moskou.

De shorttracker versloeg in de verkiezing springruiter Jeroen Dubbeldam en fietscrosser Niek Kimmann. Hij kreeg de bijbehorende Jaap Eden uit handen van Reinier Paping, de winnaar van de beruchte Elfstedentocht in 1963.

Knegt dankte vrienden, familie en zijn vrouw, die hem in staat stellen topsport te bedrijven. ,,Ik vond de nominatie al bijzonder en zeker als shorttracker. Nederland heeft namelijk heel veel goede sporters en heel veel wereldkampioenen en ik was daar een van. Maar als sportman wil je altijd winnen, dus deze prijs wilde ik ook graag.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.