Sifan Hassan naar Diamond League in Londen

Sifan Hassan komt vrijdag weer in actie op de 1500 meter. De Arnhemse atlete, die bij de EK in Amsterdam genoegen moest nemen met zilver, doet mee aan de Diamond League in Londen. Ook Maureen Koster staat op de startlijst van de 1500 meter.

Hassan stond dit jaar een tijdje aan de kant met een dijbeenblessure. Ze liep daardoor pas bij de EK, begin deze maand, haar eerste wedstrijden van het buitenseizoen. Hassan miste in Amsterdam duidelijk nog ritme en moest als titelverdedigster genoegen nemen met zilver op de 1500 meter. In Londen test ze zich opnieuw in de aanloop naar de Olympische Spelen van volgende maand in Rio.

Dafne Schippers loopt zaterdag in Londen de 200 meter. De wereldkampioene op deze afstand heeft concurrentie van onder anderen landgenote Jamile Samuel en vijf Amerikaanse vrouwen. Europees kampioen Churandy Martina komt in actie op de 100 meter en de estafette (4x100 meter).

Veel ogen zijn in Londen gericht op Usain Bolt. De zesvoudig olympisch kampioen uit Jamaica wil bij zijn eerste optreden van dit jaar op de 200 meter aantonen dat hij na een hamstringblessure klaar is voor de Spelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.