Sijsling in rap tempo naar tweede ronde

Tennisser Igor Sijsling heeft dinsdag probleemloos de tweede ronde bereikt van het grastoernooi in Rosmalen. De 28-jarige Amsterdammer was snel klaar met zijn Spaanse tegenstander Iñigo Cervantes: 6-4 6-0. De wedstrijd duurde iets meer dan drie kwartier.

Sijsling profiteerde optimaal van de trage start van de Spaanse gravelspecialist. Cervantes verloor de eerste negen punten op rij. Ondanks een mager percentage geslaagde eerste services gaf Sijsling geen breakkans weg. In de tweede set kwam de Spanjaard er helemaal niet meer aan te pas. ,,Ik denk dat het geloof bij hem na de eerste set weg was, terwijl Spanjaarden toch meestal tot het laatste punt blijven knokken. Ik vond het niet erg'', zei Sijsling.

In de tweede ronde stuit Sijsling op de als derde geplaatste Kroaat Ivo Karlovic, die in de eerste ronde door een bye niet in actie hoeft te komen. ,,Een gevaarlijke speler met een gruwelijke opslag en zeker de favoriet'', zei de Nederlander over zijn volgende opponent. ,,Mijn service moet beter en scherper. Ik zal goed moeten spelen en mijn kansjes moeten pakken'', blikte hij vooruit.

Sijsling deed in 2014 voor het laatst mee op het gras in Rosmalen. Zijn beste resultaat dateert uit 2012, toen hij de kwartfinales bereikte.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.