Sijsling uitgeschakeld in tweede ronde Parijs

Tennisser Igor Sijsling is uitgeschakeld op Roland Garros. Hij slaagde er woensdag niet in de derde ronde van het graveltoernooi te bereiken. De Australiër Nick Kyrgios was in drie sets veel te sterk voor de Nederlander: 6-3 6-2 6-1.

De wedstrijd in de tweede ronde stond vooraf al te boek als een zware opgave voor Sijsling. De Nederlander vocht voor wat hij waard was, maar kwam er tegenover Kyrgios, als zeventiende geplaatst, niet aan te pas. Het spel van de Australiër was veel gevarieerder en aanvallender. Met een ace haalde Kyrgios de winst in de tweede set binnen. Sijsling maakte meer onnodige en dubbele fouten en kon geen grote rol van betekenis spelen. In de derde set haalde hij slechts een game binnen.

Nu de Amsterdammer is uitgeschakeld is er geen enkele Nederlandse tennisser meer actief op het hoofdtoernooi van de mannen in Parijs. Eerder verloren Robin Haase en Thiemo de Bakker hun wedstrijden in de eerste ronde. Sijsling was eigenlijk al gestrand in de kwalificaties maar werd door enkele afzeggingen als 'lucky loser' tot het hoofdschema toegelaten. In de eerste ronde rekende hij nog in drie sets eenvoudig af met de Roemeen Adrian Ungur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.