Sijsling wil Haase en Bertens achterna

Igor Sijsling begint dinsdag aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. De 28-jarige Nederlandse tennisser, die drie kwalificatierondes overleefde, speelt tegen de Tsjech Jiri Vesely. Sijsling is de nummer 118 van de wereld, Vesely is 64e.

De partij wordt gespeeld op baan 14. Om 12.30 uur beginnen daar eerst de Amerikaanse Christina McHale en de Slowaakse Daniela Hantuchova aan hun partij, gevolgd door de wedstrijd tussen de Kazachse Joelia Poetintseva en de Russische Maria Melnikova.

Sijsling kan zich als derde Nederlander voor de tweede ronde plaatsen. Maandag lukte dat Robin Haase en Kiki Bertens al. Sijsling haalde in 2013 de derde ronde op het Engelse gras. Hij verloor in zijn loopbaan tot dusver twee keer van Vesely in het ATP-circuit.

Wimbledon gaat dinsdag ook van start voor Andy Murray, die als tweede is geplaatst. De Schot speelt op het centercourt tegen de Engelsman Liam Broady. Beide tennissers moeten wachten tot de vrouwenpartij tussen de als eerste geplaatste Amerikaanse Serena Williams en de Zwitserse Amra Sadikovic is afgelopen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.