Simon Tibbling hervat de groepstraining

Maakt Simon Tibbling morgenmiddag zijn rentree in de hoofdmacht van FC Groningen? Of kiest Erwin van de Looi in de return van het play-off tweeluik met Heracles Almelo opnieuw voor Juninho Bacuna? De trainer van FC Groningen neemt daarover in de loop van zaterdag een beslissing.

Onzeker was vrijdag ook nog of Michael de Leeuw tijdig is hersteld van het griepje dat hem donderdagavond in de heenwedstrijd tegen de Almelöers aan de kant hield. ,,Michael had buikloop’’, liet Van de Looi weten. De clubtopscorer meldde zich gistermiddag weer op de club.

Is De Leeuw niet inzetbaar, dan staat Alexander Sørloth, twee dagen geleden eveneens de vervanger van de clubtopscorer, klaar om de honneurs waar te nemen. Danny Hoesen is ook nog een optie. Met zijn motoriek komt hij op het kunstgras van Heracles misschien wel beter tot zijn recht dan de flink uit de kluiten gewassen Sørloth.

Tibbling was er donderdagavond evenmin bij. Hij staat al bijna een maand aan de kant met knieklachten. Op 16 april, uit tegen Feyenoord, stond de Zweed voor het laatst aan de aftrap. Drie dagen later viel hij in de thuiswedstrijd tegen Roda JC nog in, daarna kwam hij niet meer in actie.

Gistermorgen trainde hij voor het eerst weer mee met de groep. Van de Looi zou niets liever willen dan direct weer een beroep op hem te doen, maar heeft ook te maken met Iliass Bel Hassani, Heracles’ vormgever, die in het eerste play-offduel vanwege een schorsing nog ontbrak. Tibbling is nou niet bepaald geschikt om hem negentig minuten voor de voeten te lopen.

Lorenzo Burnet is wel weer inzetbaar. De linksback knalde donderdagavond al snel met zijn hoofd tegen dat van Bruns en keerde na de rust niet terug. Van de Looi: ,,Lorenzo was duizelig en moest in de rust overgeven, maar vandaag was hij er gewoon weer.’’

Ook Rasmus Lindgren kwam niet ongeschonden uit de strijd. Hij kreeg al na een kwartier last van zijn knie en ontbrak gisteren op de training. Van de Looi verwacht ook op hem een beroep te kunnen doen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.