'Situatie FC Twente nog steeds urgent'

De situatie bij FC Twente is nog steeds "zorgwekkend en urgent''. Dat schrijft dinsdag interim-directeur Onno Jacobs in een rubriek op de website van de noodlijdende eredivisieclub uit Enschede.

"Ruim drie weken ben ik nu werkzaam bij FC Twente, maar om eerlijk te zijn voelt het meer als drie maanden'', betoogt de oud-topman van Feyenoord. "Er komt ontzettend veel op de club en daarmee ook op mij af. Deze 'onder curatele’-periode vraagt het uiterste van iedereen bij FC Twente. Na 1 mei is meer duidelijk over de toekomst van de club.''

Jacobs heeft voorlopig de dagelijks leiding bij FC Twente. "Helaas heeft Gerald van den Belt meer tijd nodig om te herstellen'', meldt hij over zijn zieke collega-bestuurder.

De gemeenteraad van Enschede stemde half december in met een reddingsplan. De licentiecommissie strafte de Tukkers eerder met een boete van 45.000 euro en drie jaar geen Europees voetbal wegens een omstreden deal met een investeringsmaatschappij. Er lopen nog diverse onderzoeken naar het financiële beleid bij FC Twente in de afgelopen jaren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.