Slechte start Postma

Finnzeiler Pieter-Jan Postma is dinsdag matig begonnen aan zijn derde Olympische Spelen. De Europees kampioen kwam in Rio de Janeiro als veertiende en dertiende over de finish. Daarmee vond de 34-jarige Fries zichzelf na de eerste wedstrijddag in zijn klasse terug op de vijftiende plaats in de tussenstand.

Postma, vierde bij Londen 2012, gaf na afloop ronduit toe dat hij er meer van had verwacht. ,,Het was geen droomstart, nee. Woensdag gaan we echt alles beter doen, op een andere baan. We zitten er op zich prima in, maar het komt nog niet bij elkaar. Het mooie met zeilen is dat we meerdere dagen hebben, maar ik had hier meteen willen scoren. Dus dat is even slikken.''

Ook andere Nederlandse zeilers kwamen dinsdag op dag twee van het olympisch toernooi niet even goed uit de startblokken. Marit Bouwmeester finishte slechts als vijftiende in de derde race in de Laser Radial-klasse. Rutger van Schaardenburg schopte het in dezelfde klasse bij de mannen zelfs maar tot plaats 24.

Van Rijsselberghe

Bouwmeester wist later op de dag in race twee wat goed te maken met een vierde plaats. In het klassement vindt ze zichzelf na twee racedagen terug op plaats vier. Van Schaardenburg eindigde als achtste in de tweede omgang en staat na twee dagen zeilen in de algemene rangschikking plaats elf.

Beter deden de plankzeilers het. Dorian van Rijsselberghe kwam in zijn eerste race van de dag als vierde over de meet, in heat twee en drie werd hij eerste. Door een slechte laatste race van koploper Nick Dempsey kroop van Rijsselberghe dichter naar hem toe in het algemeen klassement. Het verschil tussen de nummers een en twee bedraagt nog maar één punt.

Bij de vrouwen kwam Lilian de Geus als derde binnen in de eerste rondgang, gevolgd door nogmaals een derde stek. In de afsluitende race van de dag werd ze zevende. In het klassement staat De Geus op plaats vier.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.