Sloetski vertrekt definitief bij Russen

Leonid Sloetski stopt definitief als bondscoach van de Russische voetbalploeg. Na het teleurstellend verlopen EK in Frankrijk had de trainer al aangegeven dat hij zou vertrekken, maar Vitali Moetko, de minister van sport en voorzitter van de nationale voetbalbond, ging daar niet direct mee akkoord.

,,Ik heb hem niet op andere gedachten kunnen brengen'', aldus Moetko zaterdag. Sloetski wil zich concentreren op zijn baan als trainer van CSKA Moskou. Hij was nog geen jaar bondscoach. Sloetski werd in de zomer van 2015 aangesteld als opvolger van de Italiaan Fabio Capello, die moest vertrekken wegens matige resultaten in de kwalificatiereeks voor het EK. Sloetski leidde Rusland toch naar de Europese eindronde, maar boekte daar weinig succes. Alleen tegen Engeland (1-1) werd een puntje gepakt.

Guus Hiddink, die van 2006 tot 2010 bondscoach was van Rusland, zei eerder deze week het gastland van het WK 2018 in aanloop naar dat toernooi graag te willen helpen. ,,Als ik een bijdrage kan leveren, dan doe ik dat'', vertelde de oud-bondscoach van Oranje aan de NOS.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.