Slordig Feyenoord vaster op derde plaats

Feyenoord heeft zondag bij FC Twente de derde plaats in de eredivisie verstevigd. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst behaalde in Enschede de zesde competitiezege op rij (0-1). De bekerfinalist staat nu zes punten los van de nieuwe nummer vier FC Utrecht, de andere bekerfinalist, en kan directe plaatsing voor de Europa League vrijwel niet meer mislopen.

Het duel in Enschede was om meerdere redenen beladen. Zes dagen eerder had FC Twente op last van de licentiecommissie van de KNVB opnieuw drie punten moeten inleveren wegens financieel wanbeleid in het verleden. Eric Gudde, de algemeen directeur van Feyenoord, had als commissaris van de Eredivisie CV in de week daarvoor duidelijk gewezen op de taak die de KNVB en de licentiecommissie in deze kwestie hadden. De kritische uitspraken van Gudde vielen slecht bij de Twentse aanhangers, die zondag onder meer met een groot spandoek de topman van Feyenoord de les lazen.

De fans van FC Twente hadden voor het begin van de wedstrijd echter ook nog wat vieren. Het befaamde supportersvak-P bestond 25 jaar en dat jubileum werd door de fanatieke fans uiteraard creatief en luidruchtig gevierd. Ook de positieve uitlatingen van interim-directeur Onno Jacobs zondagochtend op FOX Sports zorgden voor een vrolijke stemming in het stadion. ,,We gaan de club financieel redden'', zei hij onder meer.

Overwicht

In de eerste helft had FC Twente weinig in te brengen bij Feyenoord, dat dankzij de beweeglijke en creatieve middenlinie een flink overwicht afdwong. De Rotterdamse aanvallers waren echter slordig in de afronding. Na de vlotte openingstreffer van Michiel Kramer, op aangeven van Eljero Elia, verzuimde met name Kramer de score verder uit te bouwen. Ook Jens Toornstra miste een opgelegde kans.

FC Twente drong voor de rust slechts sporadisch tot in het Rotterdamse strafschopgebied door. Doelman Kenneth Vermeer liet zich echter niet verrassen, ook niet door een vrije trap van flinke afstand van Hakim Ziyech, die minder dominant was dan gebruikelijk.

Na de pauze bleef Feyenoord de betere ploeg. De bezoekers lieten echter opnieuw legio kansen liggen. Elia kopte op de lat. Het strijdende FC Twente was zeker niet kansloos, maar Vermeer bleef goed overeind.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.