Sluiter maakt zich grote zorgen om Bertens

Coach Raemon Sluiter heeft donderdagavond bij de NOS zijn ernstige twijfels uitgesproken over de fysieke gesteldheid van de excellerende Kiki Bertens in Parijs. De 24-jarige tennisster moet vrijdagmiddag om 13.00 uur in de halve finales van Roland Garros aantreden tegen titelverdedigster Serena Williams. Aan haar zwaarbevochten zege donderdag op de Zwitserse Timea Bacsinszky (7-5 6-2) hield de stuntvrouw uit Wateringen nogal wat lichamelijke klachten over, vooral in haar linkerkuit.

,,Ik maak me heel erg zorgen'', liet Sluiter weten. ,,Of ze kan spelen? Dat is de vraag. We gaan er alles aan doen. De uitslagen van de medische tests waren niet slecht. Maar er zit wel iets in die kuit en dat is niet jofel."

Bertens moest donderdag na de eerste set al medische behandeling ondergaan aan haar linkerbeen. ,,Ze heeft de partij op wilskracht binnengesleept'', legde Sluiter uit. ,,Eén ding kan ik je wel zeggen: ze is geen pieper.''

Moeizaam

Bertens kon in de tweede set amper nog een sprintje trekken. Ook het serveren ging erg moeizaam. Met bekeken spel ving ze haar fysieke ongemakken echter sterk op. ,,Het plan is nu om het zo goed mogelijk te behandelen. En dan vrijdagochtend vroeg weer. Dan gaan we inspelen en kijken we hoe het gaat'', zei Sluiter.

Volgens de oud-tennisser is de kans klein dat Bertens vrijdag helemaal niet meer op de baan verschijnt. ,,Ze moet echt strompelend van de trap afkomen om niet te gaan spelen. Maar het is kort dag. Vrijdag om 13.00 uur staat de beste tennisster aller tijden te wachten. En ja, ik maak me heel erg zorgen. Ik ben meer ongerust dan blij.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.