Smaakmaker Grosjean weer in de prijzen

Romain Grosjean mag zich voorlopig de smaakmaker van het nieuwe seizoen in de Formule 1 noemen. De Franse coureur reed zondag in de Grote Prijs van Bahrein voor het debuterende team van Haas naar de vijfde plaats. Het leverde hem in de onlineverkiezing van de Formule 1 opnieuw het predicaat 'coureur van de dag op', net als twee weken eerder bij de openingsrace in Melbourne.

Dit seizoen wordt voor het eerst na iedere grand prix de 'driver of the day' gekozen. Fans van de Formule 1 kunnen online stemmen. Zowel in Australië als Bahrein werd Grosjean verkozen boven onder anderen Nico Rosberg, de Duitser die beide races op zijn naam schreef.

De 29-jarige Fransman luisterde het debuut van Haas F1 in Melbourne op met de zesde plaats, in Bahrein deed hij het nóg beter. ,,Dit voelt als een overwinning'', jubelde Grosjean over de boordradio, toen hij voor Max Verstappen juichend als vijfde over de finish kwam. Het leverde de Franse coureur, die met achttien punten vijfde staat in de WK-stand, maandag weer een prijsje op.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.