Smeekbede van FC Groningen-fans: Arjen, volg je hart

De achterban van FC Groningen gaat onder de noemer ‘Arjen, volg je hart’ actie voeren om Arjen Robben te bewegen naar huis te komen.

De sterspeler van Bayern München kondigde eerder deze week aan dat dit zijn laatste seizoen wordt bij de Duitse topclub. Na tien jaar is het welletjes voor de linkspoot. Wat zijn toekomst betreft houdt de 34-jarige Bedumer alle opties open.

De plannen kunnen variëren van een avontuur in Amerika of Japan, een terugkeer bij PSV of FC Groningen of toch nog een keer een topclub in bijvoorbeeld Italië. Ook stoppen behoort tot de mogelijkheden.

Doordringen tot München

Supporters van FC Groningen zijn voornemens de komende tijd Stad en Ommeland te mobiliseren om hun held ertoe te bewegen nog één seizoen te schitteren in het groenwit. De eerste actie is het verspreiden van een open brief.

Het is de bedoeling dat het pamflet onder de kop ‘Arjen, volg je hart’ bij zoveel mogelijk mensen zichtbaar achter het raam komt te hangen. ,,Het zou mooi zijn als de boodschap tot in München doordringt’’, laat voorzitter John de Jonge van de supportersvereniging weten.

Hij wil Robben geen druk opleggen. ,,Onze acties zijn er absoluut niet op gericht hem op zijn gemoed te spelen. We willen alleen maar een signaal afgeven dat hij hier van harte welkom is. Met andere woorden: als hier je hart ligt, kom dan terug. We zullen je met open armen ontvangen.’’

Lees verder onder de brief

Eerste schreden

In de brief worden herinneringen opgehaald aan de eerste schreden van de Groninger in het betaald voetbal. Op 17 december 2000 maakte hij zijn opwachting in het Oosterpark. Hij draaide de verdediging van Feyenoord helemaal dol.

 ,,Het was de eerste echte kennismaking voor ons met jouw enorme talent. Over deze wedstrijd wordt nog steeds gesproken’’, schrijven de ondertekenaars, naast de supportersvereniging onder meer de Boeren Box, de Juniorclub en de Rollyside.

De supporters schrijven dat ze altijd zijn blijven genieten van zijn dribbels, goals en momenten van ongrijpbaarheid. ,,Nu heb je aangegeven dat je tijd bij Bayern er na dit seizoen op zit. Wij hebben daardoor één grote wens en dat is het moment meemaken dat je ons groenwit weer om je schouders draagt.’’

Geen wonderen

De achterban geeft aan geen kampioenschappen of wonderen te verwachten. ,,Waar wij wel op hopen is het moment dat jij voor de Piet Fransen-tribune de bal ontvangt, met een versnelling naar binnen komt en de bal achter de keeper krult. Je zult dan opnieuw in de armen worden gesloten, zoals dat op geen enkele andere plek op aarde zal gebeuren.’’

,,Als wij er met onze actie ook maar 1 procent kunnen bijdragen aan zijn beslissing, is het al geslaagd’’, aldus De Jonge. De brief is ook af te halen in de Fanshop bij het stadion.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.