Smeets weer goud waard voor De Graafschap

Bryan Smeets heeft De Graafschap vrijdagavond een goede uitgangspositie bezorgd voor een plaats in de finale van de play-offs om promotie en degradatie. De middenvelder tekende voor de enige treffer van zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen zijn oude club MVV Maastricht: 0-1.

Smeets vestigde voor de tweede keer binnen een week de aandacht op zich. De nummer veertien van De Graafschap voorkwam afgelopen zondag met een raak schot dat Ajax kampioen werd in Doetinchem (1-1). In een sfeervol stadion De Geusselt in Maastricht kopte hij vrijdag in de 81e minuut enigszins gelukkig raak via een tegenstander.

De doelpuntenmaker, geboren in Maastricht, schonk De Graafschap een geflatteerde zege in de aanloop naar de return van maandag op De Vijverberg. Want MVV was lang de gevaarlijkste ploeg, zo zagen de bijna 8000 toeschouwers in De Geusselt. Vooral de uitblinkende Stef Peeters bracht De Graafschap regelmatig in de problemen met zijn linkerbeen. De Belg stuitte zelf op doelman Hidde Jurjus. Hij schonk ploeggenoot Daryl Werker een goede kopkans. In de tweede helft kreeg Peeters de bal wel langs keeper Jurjus, maar toen bracht Youssef El Jebli voor De Graafschap redding op de doellijn.

MVV, in 2000 voor het laatst actief in de eredivisie, staat maandag voor een zware opgave in Doetinchem. De Graafschap mist mogelijk wel twee belangrijke spelers tijdens de return. Andrew Driver en Vincent Vermeij vielen vrijdag geblesseerd uit in het zuiden van Limburg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.