Snelle tijden op Stadsloop in beestenweer

Het bleef zaterdagvond tijdens de Stadsloop in Appingedam spannend tot op de finish. Daar zette de Keniaan John Langat (27.57) net even eerder zijn voeten over de meet dan zijn landgenoot Wilson Kipsang (27.59).

Kipsang een wereldtopper op de marathon leek de 10 km in het zeer regenachtige Appingedam te gaan winnen. Kort voor tijd lag hij nog aan de leiding, maar moest het dus in de sprint afleggen tegen de net wat snellere Langat.

De derde en vierde plekken waren met respectievelijk Daniel Wanjiru (28.04) en Jacob Kendagor (28.15) eveneens voor Kenianen. De Noor Sondre Norstad Moen (28.28) werd als eerste Eurpoeaan knap vijfde. Ondanks het slechte weer, waardoor het stratencircuit glad was, werd er tijdens de de 20ste editie van de Stadsloop hard gelopen. Al sneuvelden er zowel bij de mannen als vrouwen geen parkoersrecords.

Langat was vorig jaar in een fotofinish eveneens de snelste in Appingedam.

Ook bij de vrouwen won dezelfde atlete over 10 km als in 2015. De Ethiopische Dibabe Kuma (32.29) was de snelste voor de Keniaanse Sheila Jerotich (33.20) en Kim Dillen (33.25) uit Eindhoven.

De Groningse Marcella Herzog (33:33) legde knap beslag op de vierde plek voor de Drentse Andrea Deelstra (33.59), die op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op de marathon uitkomt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.