Spanning terug in finaleserie tussen Donar en Zwolle

De spanning is terug in de finaleserie tussen Zwolle en Donar. In de derde wedstrijd van de best-of-seven-serie om de landstitel verloren de Groningse basketballers in het Zwolse theater van de sport met 74-68, waardoor de stand 2-1 is geworden in het voordeel van Donar.

De derde finalewedstrijd was zo’n typische play-off-wedstrijd: enorme inzet aan beide kanten, meeslepende balgevechten, zeker niet altijd goed basketbal, maar topspanning tot de laatste seconden. Na een 22-21 tussenstand na het eerste kwart leek Zwolle de wedstrijd aan het eind van de tweede periode naar zich toe te trekken. Oud-Donar-speler Jessey Voorn kreeg het aan Zwolse zijde weer op de heupen en bracht een 36-30 ruststand op het scorebord in het voordeel van de thuisclub.

In het derde kwart wisten de Zwollenaren de voorsprong uit te bouwen tot 45-34. Dat was het moment waarop de knop weer om ging bij Donar. De Groningers knokten zich terug. Met belangrijk scores van eerst Chase Fieler en later Lance Jeter kwamen de mannen van coach Erik Braal aan het eind van het derde kwart weer op voorsprong: 51-52.

Het was de opmaat naar een bloedstollend spannende laatste periode, waarin het opnieuw Voorn was die Zwolle met zijn driepunters op de been hield en de basis legde voor de terugkeer van de thuisclub in de best-of-seven-serie. Met een 2-1 tussenstand kan Donar, dat Ross Bekkering vroeg in het vierde kwart kwijt raakte met vijf fouten, dinsdag in eigen huis proberen op matchpoint te komen op weg naar de vijfde landstitel in de clubhistorie. Topscorer aan Groningse zijde in de derde finalewedstrijd was Jeter. Hij was zondagmiddag goed voor 16 punten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.