Sparta knokt zich naar gelijkspel tegen Roda

Roda JC heeft zondag in een vooral na rust spectaculair duel tegen Sparta een voorsprong van 2-0 verspeeld. De ploeg uit Kerkrade moest uiteindelijk genoegen nemen met 2-2. Christian Kum en Nestoras Mytides tekenden voor de Limburgse doelpunten. Invaller Loris Brogno en Kenneth Dougall bezorgden Sparta nog een punt.

Het duel op het uitverkochte Kasteel begon aantrekkelijk met in de beginfase kansen aan beide kanten. Thomas Verhaar miste bij Sparta en Daryl Werker verzuimde Roda JC op voorsprong te koppen. Na dat vlotte begin daalde het niveau. Sparta was aanvallend niet creatief genoeg en Roda JC speelde erg voorzichtig.

Doelrijpe kansen waren op één hand te tellen. Toch viel de openingsgoal nog in de eerste helft. In blessuretijd kopte centrale verdediger Kum een prima voorzet van Mikhail Rosheuvel achter doelman Roy Kortsmit. Het was pas het zevende doelpunt van de Limburgers dit seizoen.

Fout

De achtste Limburgse treffer liet daarna niet lang op zich wachten. Nog geen vijf minuten na de rust verdubbelde Roda JC de marge. Na een fout van Rick van Drongelen stelde Adil Ajagun spits Mytides in staat de 0-2 binnen te schieten.

Na dik 60 minuten kwam Sparta via invaller Brogno op 1-2. De aanvaller was amper een minuut in het veld na een dubbele wissel van trainer Alex Pastoor, die ook de debuterende Mathias Pogba binnen de lijnen bracht. In de spannende slotfase maakte Dougall de verdiende gelijkmaker. Beide ploegen slaagden er daarna ondanks kansen over en weer niet in een beslissing te forceren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.