Sparta laat ook thuis punten liggen

Sparta laat ook thuis punten liggen ANP

Sparta Rotterdam heeft op weg naar het kampioenschap in de Jupiler League voor de tweede keer op rij punten verloren. Na de zeldzame nederlaag maandag bij Almere City FC kon er vrijdagavond voor eigen publiek niet gewonnen worden van Fortuna Sittard: 1-1.

Fortuna is de eerste ploeg die dit seizoen punten meeneemt na een bezoek aan Sparta. Op Het Kasteel kwam de thuisclub voor rust nog wel op voorsprong door een doelpunt Paco van Moorsel, die met het hoofd scoorde na een voorzet van spits Roland Bergkamp. Raymond Fafiani bezorgde de noodlijdende club uit Limburg de verrassende gelijkmaker.

Ondanks het gelijkspel groeide de voorsprong van de Rotterdammers op de ranglijst. Sparta profiteerde van de overwinning van FC Eindhoven in de topper tegen VVV-Venlo (2-0). De koploper heeft nu elf punten voorsprong op nummer twee VVV en twaalf op FC Eindhoven. Door de uitslag in Eindhoven is er een kleine kans dat de Rotterdammers tijdens de volgende speelronde op 1 april al het kampioenschap in de Jupiler League en promotie naar de eredivisie kunnen vieren.

Het duel tussen FC Den Bosch en NAC werd een doelpuntenfestijn. FC Den Bosch kwam in eerste helft twee keer op voorsprong, maar ging met een 2-3-achterstand rusten. NAC kreeg de overwinning in de schoot geworpen door een zwaar bestrafte overtreding van Arda Havar, die een penalty tegen én een rode kaart kreeg. Sjoerd Ars benutte de strafschop en tegen tien man kon de bezoekende club uit Breda uitlopen naar 3-6.

Nieuws

Meest gelezen

menu