Sparta sluit sterke eindsprint in 2020 in stijl af in Enschede

Sparta sluit sterke eindsprint in 2020 in stijl af in Enschede ANP

Sparta gaat met een heel goed gevoel de winterstop in. De Rotterdamse ploeg versloeg subtopper FC Twente in Enschede met 2-0. Daarmee sloot de formatie van trainer Henk Fraser een sterke eindsprint in 2020 in stijl af. Sparta pakte uit de laatste zeven wedstrijden 15 punten. Het teleurstellende FC Twente daarentegen verloor voor de derde keer in de laatste vijf duels.

Sparta was al in de eerste helft de betere ploeg. De middenmoter speelde met meer tempo en inzet dan de thuisclub, die een ietwat matte indruk maakte en niet één scoringskans afdwong.

Dankzij doelman Joël Drommel kwam FC Twente niet op een snelle achterstand. Hij verrichtte in de beginfase een aantal goede reddingen, vooral op doelpogingen van de Duitse aanvaller Mario Engels die met zijn landgenoot Lennart Thy voorin bij Sparta een gevaarlijk koppel vormde. Op slag van rust opende Engels alsnog de score nadat de bal uit een vrije trap via verdediger Tyronne Ebuehi fortuinlijk voor zijn voeten was beland: 0-1.

Na de pauze liet FC Twente zich iets meer gelden. Een schot van Wout Brama zeilde over de lat en een kopbal van Danilo verdween voorlangs. Sparta raakte echter niet in paniek en kwam dankzij een technisch hoogstandje van Deroy Duarte op 0-2. Coach Ron Jans wisselde daarna nog vijf keer, maar aan de derde thuisnederlaag op rij viel voor FC Twente niet meer te ontkomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport