Spelers Go Ahead aangevallen op Vijverberg

De spelers van Go Ahead Eagles zijn zondag direct na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tegen De Graafschap op het veld aangevallen. Fans van de 'Superboeren' klommen vanaf de tribunes over de boarding en raakten slaags met de feestvierende spelers uit Deventer. Die hadden zich met een gelijkspel in Doetinchem (1-1) verzekerd van promotie naar de eredivisie.

Over en weer werden rake klappen uitgedeeld. Met hulp van stewards en veiligheidsmensen werden de voetballers van Go Ahead naar de catacomben van De Vijverberg geleid. Vele tientallen supporters van de thuisclub stonden toen op het veld. Ze namen hun eigen spelers, van wie er een paar huilden vanwege de degradatie, op de schouders. Voor De Graafschap is het verblijf in de eredivisie in principe na een jaar al weer voorbij, al blijft dat voorlopig onzeker door de complexe situatie rond FC Twente.

,,Dit is een grove schande, ongelooflijk wat hier na het laatste fluitsignaal is gebeurd'', brieste aanvoerder Bart Vriends van Go Ahead Eagles. ,,Ik kan hier geen greintje respect voor opbrengen. Maar dit mag de pret niet drukken voor ons. We zijn de kleedkamer ingerend en gaan een paar dagen lang feest vieren. Ik wil de hele stad Deventer dronken zien!''

De KNVB noemde het ,,doodzonde'' dat de wedstrijd in Doetinchem zo eindigde. De bond stuurt de beelden van de vechtpartij door naar de aanklager betaald voetbal.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.