Spelers Leicester vieren titel in huis Vardy

De spelers van Leicester City hebben het kampioenschap in de Engelse voetbalcompetitie maandagavond gevierd in het huis van hun spits en sterspeler Jamie Vardy. De selectie keek samen naar de wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham Hotspur. Door het gelijkspel in de Londense derby (2-2) was de titel voor Leicester een feit waarna een feest losbarstte in de woning.

Verdediger Christian Fuchs maakte een filmpje van de feestvreugde en plaatste dat op internet. ,,Een ongelofelijk gevoel'', zei Vardy over het kampioenschap.

Voor de villa van de aanvaller verzamelden zich honderden fans om hun idolen te huldigen. Ook rond het King Power Stadium in Leicester en in de cafés in de stad kwamen feestvierende supporters bijeen om de eerste titel uit de geschiedenis van de club te vieren.

,,Iedereen heeft hier zo hard voor gewerkt. Niemand geloofde dat het ons zou lukken, maar we hebben het gedaan. We zijn kampioen en nog verdiend ook'', reageerde aanvoerder Wes Morgan. ,,We zijn als broers'', vertelde hij over de teamspirit. ,,We hebben hard geknokt om het ongelijk te bewijzen van mensen die dachten dat we zouden degraderen. Niemand geloofde dat het hiertoe zou leiden. Het kan niet snel genoeg zaterdag zijn: ik kan niet wachten om de trofee in ontvangst te nemen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.