Spieth meteen op stoom in Masters

De Amerikaanse golfer Jordan Spieth heeft een vliegende start gemaakt in de Masters. De titelverdediger nam donderdag (plaatselijke tijd) meteen in de eerste ronde de leiding in de prestigieuze Major op de Augusta National. Met een score van 66 slagen, zes onder par, ligt hij twee slagen los van zijn eerste achtervolgers, de Ier Shane Lowry en de Nieuw-Zeelander Danny Lee.

De Australiër Jason Day, sinds kort de aanvoerder van de wereldranglijst, lag na veertien holes keurig op koers met vijf onder par, maar hij verprutste zijn lage score met een serie bogeys op de laatste holes en bezet de gedeelde 21e plaats met 72 slagen.

De pas 22-jarige Spieth jaagt op zijn tweede groene jasje op rij, de begeerde trofee die bij de winst in de Masters hoort. Slechts drie andere grootheden uit het golf zijn daar in het verleden in geslaagd: Jack Nicklaus, Nick Faldo and Tiger Woods.

Birdies

Spieth wist uitstekend om te gaan met de stevige wind die over de beroemde baan in Augusta joeg. Hij maakte geen fouten en noteerde zes birdies. ,,Ik denk dat dit een van mijn beste ronden was die ik ooit heb gespeeld. Ik raakte de ballen bijzonder goed. Ik weet niet wat het is met deze baan, maar alles lukt me hier. De bal doet precies wat ik wil'', zei Spieth na afloop.

Joost Luiten ontbreekt dit jaar in de Masters. Nederlands beste golfer stond niet hoog genoeg op de wereldranglijst om een startbewijs af te dwingen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.