Sport Noord Café: Oud-wielrenner en spraakwaterval Gert Jacobs op de bank bij Marijn de Vries

Marijn de Vries ontvangt vanmiddag in Sport Noord Café oud-wielrenner Gert Jacobs. De oud-meesterknecht laat zijn licht schijnen over het nieuwe wielerseizoen.

De in Emmen geboren Jakobs deed keer mee aan de Tour de France en reed de ronde vier keer uit. Hij werd in 1988, 1989, 1990 en 1993 respectievelijk 145ste, 136ste, 140e en 127ste. De Tour van 1987 reed hij niet uit.

Superknecht

De inmiddels 54-jarige Jakobs werd gezien als superknecht. Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel. In 1984 deed Jakobs samen met Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Alberts mee aan de Olympische Zomerspelen in Amerika. Het viertal wist op de 100km ploegenachtervolging een vierde plaats te halen. Hij is vaste tafelgast bij het RTL programma Tour du Jour.

Jakobs was een super knecht. Altijd fietste hij in dienst van de ploeg. Jacobs zorgde ervoor dat zijn kopmannen konden winnen. Zijn carrière en zijn leven kende vele diepte- en hoogtepunten. Nu vertelt de spraakwaterval met passie en humor over al zijn ervaringen in het wielerpeloton.

De utzending van Sport Noord Café is vanaf 17.00 uur op de website van dvhn te zien.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.