Sport Noord Podcast: Danny Buijs verdient een groot compliment (en we blikken natuurlijk vooruit op FC Emmen-FC Twente)

Analist Lesmond Prinsen (links) en presentator Willem Groeneveld. Foto: DVHN

FC Groningen won zaterdag zoals de club zo vaak doet: met 1-0. Kansen werden amper gecreëerd, maar ook niet weggeven. Sterker: de verdediging van de FC staat onder Buijs als een huis. Sinds zijn aantreden hebben de groen-witten maar liefst 21 keer de nul gehouden; alleen AZ en Ajax presteren wat dat betreft beter.

Volgens FC-watcher William Pomp verdient Danny Buijs daarvoor een erg groot compliment. De andere tafelgasten in de  Sport Noord Podcast, FC Emmen-watcher Thijs de Jong en analyticus Lesmond Prinsen, denken daar wat anders over. Die zien toch graag wat meer frivoliteit en drang naar voren.

Maar de punten zijn in de pocket, de winnende trainer heeft altijd gelijk en Pomp wordt een beetje moe van het gezeur. Daarnaast aandacht voor de blessure van Romano Postema, het interview met Mark-Jan Fledderus en de rol die Daniël van Kaam zou moeten hebben.

Oase van rust bij FC Emmen

Bij FC Emmen is alles al tijden rustig. De Drenten staan er op zich prima voor, maar daarentegen hebben ze ook wat meer te besteden dan de echte degradatiekandidaten, blijkt uit onderzoek naar de spelerssalarissen.

Dinsdag wacht de inhaalwedstrijd thuis tegen Twente. Volgens De Jong moet Emmen deze wedstrijd gewoon kunnen winnen. Mocht dat gebeuren, dan wippen de rood-witten over FC Twente heen.

Abonneer je op iTunes , Spotify of Stitcher of vind de podcast in je favoriete podcast-app!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Sport Noord
Sportpodcast
FC Groningen
FC Emmen