Sport Noord Podcast: Over de woede-uitbarsting van Dick Lukkien en de schitterende zege van FC Groningen

Sidekick Lesmond Prinsen (l) en FC Emmen-watcher Thijs de Jong.

Genoeg te bespreken na een goed weekend voor FC Groningen en FC Emmen in de Sport Noord Podcast. Daarom duurt het gesprek tussen FC Emmen-watcher Thijs de Jong, FC Groningen-volger William Pomp, analist Lesmond Prinsen en presentator Willem Groeneveld bijna een uur.

FC Emmen pakte het tweede puntje in een uitduel dit seizoen. Een knappe prestatie. Vorige week repte De Jong nog over een ingecalculeerde nederlaag. En voor rust hadden de Drenten amper wat hadden in te brengen. Maar na de thee veranderde alles. Hoe kan dat? Wat heeft Lukkien gezegd in de rust?

En de wissel van Nikolai Laursen in de 35 minuut: getuigt dat van goed trainerschap of maak je een speler op die manier kapot? Vragen waar de heren uitgebreid op ingaan.

Belangstelling voor Peña

Daarnaast wordt de transferperiode besproken. Luciano Slagveer is vertrokken naar Hongarije en volgens Pomp staat Sergio Peña in de nadrukkelijke belangstelling van een club uit de bovenkant van het linkerrijtje.

Daartegenover staat de komst van Luka Adzic. De Serviër wordt gehuurd van Anderlecht en moet het gat dat Slagveer achterlaat opvullen. Gaat er nog meer gebeuren? Tot slot wordt er vooruitgeblikt op de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Maakt Emmen kans?

Zeefuik in Oranje?

Ook bij FC Groningen is te veel gebeurd om nader te belichten. Het debuut van Prinsen op de perstribune als analist bijvoorbeeld. Maar vooral de geweldige wedstrijd tegen Ajax. ,,Dit had de club echt nodig”, aldus Pomp.

Het juichen van Kaj Sierhuis is ook onderwerp van gesprek en daarover lopen de meningen uiteen. Over het uitfluiten van Ajdin Hrustic zijn de heren juist erg eensgezind. En Deyovaisio Zeefuik? Speelt de Groninger zich al in de kijker van Oranje?

En kan FC Groningen dit volgende week weer op de kunstgrasmat leggen tegen PEC Zwolle? Of lukt dat alleen tegen topploegen? Zo ja, waar ligt dat dan aan? Daar weet Prinsen het een en ander over te vertellen. En net als bij Emmen wordt ook bij FC Groningen aan spelers getrokken, weet Pomp.

Het worden in ieder geval nog spannende dagen tot het einde van de transferperiode. Aan het eind wordt de Beneliga doorgenomen. Aan tafel is de verdeling precies gelijk. Twee voor, twee tegen.

Abonneer je op iTunes , Spotify of Stitcher of vind de podcast in je favoriete podcast-app!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Sport Noord
Sportpodcast
FC Groningen
FC Emmen