Sport Noord Podcast: Over een talentvol, maar pover FC Groningen en de twee gezichten van FC Emmen

Analist Lesmond Prinsen (links) en presentator Willem Groeneveld. Foto: DVHN

FC Emmen-watcher Thijs de Jong, FC Groningen-watcher William Pomp, analist Lesmond Prinsen en presentator Willem Groeneveld nemen het wel en wee van FC Emmen en FC Groningen door.

Beide clubs beleefden een teleurstellend weekend. FC Emmen werd, ondanks een redelijk sterke tweede helft, vrij eenvoudig opzij gezet door Feyenoord in De Kuip, maar dat lag in de lijn der verwachting. Toch viel op dat de Drenten in de tweede helft weer een stuk sterker waren. Hoe kan dat?

Rentree Jansen

Positief was daarnaast dat Anco Jansen weer minuten maakte. Ook het debuut van Kerim Frei stemde vrolijk. Deze ontwikkelingen roepen de vraag op: hoe sterk is het middenveld van Emmen als Jansen, Frei en Peña alle drie spelen?

Bij FC Groningen was men vooraf wat hoopvoller gestemd over de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, zeker na heroïsche pot tegen Ajax. Maar FC Groningen speelde de zoveelste moeilijke wedstrijd waarin de club het spel moest maken, maar amper tot kansen kwam.

Postema

Zo kreeg Postema, het jonge talent van 17 in de spits, geen enkele bal in de diepte aangespeeld, terwijl daar wel zijn kracht ligt. Toch bieden Postema en zijn jonge kompanen hoop voor de toekomst. Heeft FC Groningen met Slor, Hrustic, Van Kaam en Postema goud in handen? En waarom speelt de FC zo stroef?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Sport Noord
Sportpodcast
FC Groningen
FC Emmen