Sporttribunaal wijst beroep van Nakhid af

David Nakhid wordt definitief niet de opvolger van Sepp Blatter als preses van de wereldvoetbalbond FIFA. Het internationaal hof van arbitrage voor de sport (CAS) heeft het beroep van de voormalig international van Trinidad en Tobago tegen zijn uitsluiting voor de verkiezing maandag afgewezen. De FIFA schrapte Nakhid van de kandidatenlijst omdat hij niet de vereiste steun had van ten minste vijf aangesloten landen.

De voetbalbond van de Maagdeneilanden bleek zich achter de campagne van twee kanshebbers op het voorzitterschap te hebben geschaard. In beide gevallen werd die steun ongeldig verklaard. Nakhid kwam daardoor een stem tekort. De andere, niet genoemde, begunstigde had meer dan vijf landen achter zich gekregen en blijft dus in de race.

Er zijn nu in elk geval vijf kandidaten voor de opvolging van Blatter: de Jordaanse prins Ali bin al-Hussein, UEFA-secretaris Gianni Infantino, de Fransman Jérôme Champagne, de Aziatische bondsvoorzitter sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale. Mogelijk doet ook Michel Platini, momenteel nog geschorst, op 26 februari mee.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.