Spurs en Cavaliers al door in play-offs

San Antonio Spurs en Cleveland Cavaliers zijn als eerste NBA-ploegen een ronde verder in de play-offs. De basketballers van beide ploegen wonnen vier wedstrijden op rij in de best-of-sevenserie en mogen zich gaan opmaken voor een volgende ontmoeting in de halve finales.

De Spurs maakten viermaal op rij Memphis Grizzlies in. Alleen de derde wedstrijd tussen de twee teams was vrijdag enigszins spannend, toen het 96-87 werd. Zondag was het verschil, net als in de eerste twee duels, groter: 116-95.

Veel kleiner was het verschil tussen de Cavaliers en Detroit Pistons: 100-98. Na drie verloren duels leken de Pistons een achterstand weg te poetsen in de vierde wedstrijd in eigen huis. Aan het einde van het derde kwart stond het zelfs even 78-78, maar Kyrie Irving schoot in de zoemer raak van halverwege het veld. Die klap bleek te veel voor de thuisploeg.

Blessure

Golden State Warriors zijn er nog niet, al nam de ploeg zondag wel een 3-1-voorsprong in de play-off tegen de Houston Rockets (121-94). Na de wedstrijd ging het echter vooral om een nieuwe blessure van sterspeler Stephen Curry. Die miste ook al de eerste drie duels tegen Houston met enkelklachten en lijkt nu opnieuw uitgeschakeld. Bij een rare glijpartij overstrekte hij zijn rechterknie en maandag volgen nieuwe onderzoeken in het ziekenhuis voor de vedette.

Bij Los Angeles Lakers moest coach Byron Scott het veld ruimen na twee teleurstellende seizoenen. Het team haalde de play-offs niet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.