Stapje terug doet pijn bij SC Cambuur

Degradatie naar de Jupiler League was zondag geen verrassing meer voor de spelers van SC Cambuur maar de klap was niet minder groot. ,,We degraderen niet vandaag, dat is het resultaat van het hele seizoen, maar het doet wel pijn'', reageerde aanvoerder Erik Bakker na de nederlaag bij PSV (6-2).

,,Het is natuurlijk nooit leuk als je degradeert en het komt niet onverwacht maar de klap is er nog steeds'', zei Sander van de Streek. ,,We hebben het in verschillende wedstrijden laten liggen. We spelen vaak goed, ook tegen moeilijke tegenstanders, maar het was allemaal te weinig om in de eredivisie te blijven'', analyseerde de aanvaller.

Bakker oordeelde dat de club simpelweg niet genoeg kwaliteit in huis heeft voor eredivisieniveau en hij wilde zondag niet naar de trainers wijzen. Trainer Henk de Jong verliet SC Cambuur in februari wegens slechte resultaten en zijn opvolger Marcel Keizer kon de situatie niet verbeteren. ,,Een trainerswissel is nooit heel bevorderlijk en Marcel heeft het hartstikke goed gedaan maar uiteindelijk hebben we niet genoeg kwaliteit op het veld staan als je achttien punten haalt uit 33 wedstrijden'', aldus de middenvelder.

De aanvoerder meent dat een nieuw stadion in Leeuwarden essentieel is om van SC Cambuur een stabiele eredivisieclub te maken. ,,Een nieuw stadion is nodig, anders zit dat er niet in.''

Van de Streek blijft rekenen op het Friese publiek, ook in een divisie lager. ,,Niemand in Leeuwarden vindt dit leuk maar we hebben gelukkig een achterban die altijd achter de club blijft staan.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.