Stars verliest in tafeltennisderby van Drentse titelkandidaat

Zondagmiddag stond de tafeltennisderby van het Noorden op het programma. Het waren de Drenten van Itass DTK ’70 die de eer naar zich toetrokken door in eigen huis met 4-2 van Klimaatgroep Stars (Middelstum) te winnen.

De hoop op een goed resultaat bleek zondagmiddag bij Stars al gauw vervlogen, nadat DTK ’70 in de eerste helft uitliep naar een comfortabele 2-0 voorsprong. Kamil Tomaszuk en kopman Colin Rengers bleken niet opgewassen tegen achtereenvolgens Nathan van der Lee en Koen Hageraats. Het verschil was echter gering, aangezien beide partijen vijf sets in beslag namen.

Het was Arnoud Meijer die Stars voor rust de aansluiting bezorgde. De Fries speelde tegen Patrick Oeij een degelijke partij, die hij met 3-1 won. In het tweede restant van de wedstrijd liepen de Middelstumers constant achter de feiten aan. Rengers verloor in vier sets van Van der Lee, waarna Stars via Tomaszuk – hij won van Oeij – wederom de aansluiting vond. Meijer had de kans vervolgens de kans om Stars een gelijkspel te bezorgen tegen Hageraats. Hij ging met 3-1 onderuit.

Ondanks de nederlaag heeft Stars de bekerfinales bereikt, die midden december plaatsvinden. Daarvoor was een plaats bij de bovenste vier op de ranglijst vereist. Doordat Smash met 4-2 van Salamanders won en Scylla koploper Taverzo op drie punten hield, staat Stars na deze speelronde nipt op de vierde plaats. DTK '70 verovert de koppositie op Taverzo en neemt eveneens deel aan de bekerfinales.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.