Sterk debuut Janneke Ensing in Australië

Janneke Ensing (archieffoto)

ADELAIDE Janneke Ensing uit Gieten heeft zaterdag in de eerste etappe van de Santos Women’s Tour in Australië een tweede plaats behaald.

De 30-jarige Drentse reed in de eerste wielerwedstrijd voor haar nieuwe Italiaanse ploeg Alé Cipollini naar de tweede plaats in Meadows. Na ruim 106 kilometer ging de overwinning naar de Australische Amanda Spratt, die met een voorsprong van 19 seconden op Ensing solo over de finish kwam.

Ook Ensing kwam alleen over de finish na een pittige finale met flink wat hoogteverschillen. Zij had 40 seconden voorsprong op de Amerikaanse Katie Hall, die derde werd.

Teamwork

Ensing was na afloop uitermate tevreden over haar tweede plaats. ,,Wat een prachtige start van het seizoen. Geweldig om bij deze ploeg te rijden. Wat een teamwork’’, aldus de Drentse na haar tweede plaats.

Zondag werd Ensing in Adelaide 32 ste in de tweede etappe, een criterium over ruim 32 kilometer. De massasprint werd gewonnen door Kirsten Wild uit Zwolle.

In het klassement staat Ensing tweede op 19 seconden van leidster Spratt en Wild staat derde op 50 seconden van de leidster. De Santos Women’s Tour eindigt dinsdag.

menu