Sterker Noordscheschut blijft tweedeklasser

Lang zag het er naar uit dat Noordscheschut ten koste van Leeuwarder Zwaluwen zou promoveren naar de eerste klasse. Maar een discutabele strafschop zorgde er uiteindelijk voor dat het na strafschoppen toch nog misging.

Noordscheschut leidde al met 2-1 en was op het veld de betere ploeg toen het toch nog misging voor de ploeg van trainer André Mulder. Melvin Mol kreeg volgens de arbiter uit een vrije trap de bal tegen zijn hand, waarop hij Leeuwarder Zwaluwen een strafschop toekende.

Mol, die in de muur stond, bezweerde dat de bal tegen zijn borst was gekomen en liet de afdruk van de bal zien, maar de beslissing werd niet meer teruggedraaid. Na de 2-2, een kwartier voor tijd, verloor de thuisploeg de grip op de wedstrijd. Het werd nog lastiger toen Mol, die op het punt stond gewisseld te worden, op weg naar de zijlijn ook nog tegen een tweede gele kaart aanliep.

Noordscheschut kwam in de verlenging op achterstand en leek verslagen. De ploeg toonde echter karakter en maakte door Kevin van Dalen vlak voor het einde toch nog de 3-3. In de daarop volgende strafschoppenserie miste Noordscheschut twee keer, waardoor de ploeg van Mulder volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse uitkomt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.