Stevens waarschuwt Gisdol voor 'moeilijk' HSV

Huub Stevens heeft Markus Gisdol, de nieuwe trainer van Hamburger SV, maandag een waarschuwing gegeven. ,,HSV is geen makkelijke club, dat moet hij wel beseffen'', zei de 62-jarige Limburger, die er zelf in 2007 en 2008 trainer was, in de Hamburger Morgenpost. ,,Je hebt ervaring nodig om daarmee te kunnen omgaan. En Markus heeft als hoofdtrainer in de Bundesliga alleen ervaring opgedaan bij Hoffenheim en verder als assistent-trainer.''

Gisdol krijgt de zware taak om HSV omhoog te leiden in de Bundesliga. De club uit Hamburg is dramatisch aan het seizoen begonnen, met slechts één punt uit de eerste vijf wedstrijden. Na de nipte nederlaag zaterdag tegen Bayern München (0-1) besloot de clubleiding trainer Bruno Labbadia te ontslaan.

Als opvolger werd Gisdol gestrikt, die vorig seizoen moest vertrekken bij Hoffenheim en daar werd opgevolgd door Stevens, onder wie hij daarvoor een tijdje als assistent werkte bij Schalke 04. ,,Markus is tactisch sterk. Hij moet punten gaan pakken, daar wordt hij op afgerekend'', aldus de Nederlander.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.