Straf Kali na rode kaart gehandhaafd

De tuchtcommissie van de KNVB handhaaft de straf die Willem II-speler Anouar Kali kreeg opgelegd na zijn rode kaart in het bekerduel met Ajax. De middenvelder is door de commissie voor drie wedstrijden uitgesloten, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar.

,,De tuchtcommissie acht bewezen dat Kali zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenstander en is van oordeel dat de scheidsrechter, na het advies van de videoscheidsrechter, terecht een rode kaart heeft gegeven'', aldus de KNVB in een persbericht.

Kali werd woensdag van het veld gestuurd na een charge op Lasse Schöne, in het verloren duel bij Ajax (5-0). Dat gebeurde op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel. Veldscheidsrechter Danny Makkelie gaf de speler van Willem II aanvankelijk geel. De rode kaart leidde tot een strafvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

Al waargenomen

De ploeg uit Tilburg was het niet eens met de schorsing en ging in beroep, vooral vanwege de manier waarop de rode kaart tot stand kwam. ,,Naar onze interpretatie is de videoscheidsrechter er alleen voor discutabele momenten'', zei een woordvoerder van Willem II in een eerdere reactie. ,,De overtreding van Kali was al waargenomen en bestraft.''

Het was de eerste keer dat in Nederland bij een officiële wedstrijd de hulp van de videoscheidsrechter werd ingeroepen.

Willem II heeft vier dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Daarover beraadt de club zich momenteel. Kali is hoe dan ook geschorst voor de wedstrijd van komend weekend tegen NEC.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.