Streppel na dit seizoen weg bij Heerenveen

Trainer Jurgen Streppel vertrekt na dit seizoen bij sc Heerenveen. Het contract van Streppel (48) in het Abe Lenstra-stadion loopt komende zomer af en wordt niet verlengd. Dat is de uitkomst van uitvoerige gesprekken tussen de trainer en de clubleiding.

Streppel is bezig aan zijn tweede seizoen bij Heerenveen. De Friese club staat op de elfde plaats in de eredivisie en zal in de laatste weken van het seizoen nog een aantal plekken moeten stijgen om de beoogde doelstelling, meedoen aan de play-offs om Europees voetbal, te halen.

Streppel werkte tussen 2011 en 2016 bij Willem II. Hij promoveerde met de Tilburgers eerst naar de eredivisie, om een jaar later al weer te degraderen naar de Jupiler League. Als kampioen keerde Willem II in 2014 weer terug op het hoogste niveau. Streppel stapte twee jaar later over naar Heerenveen. Na een sterke start met aantrekkelijk voetbal viel de ploeg van Streppel ver terug. Heerenveen bereikte wel op het nippertje de play-offs om Europees voetbal, maar daarin was FC Utrecht te sterk.

Wisselvallig

Dit seizoen presteren de Friezen opnieuw wisselvallig. Het leidt tot een breuk met Streppel. ,,Alle partijen zullen tot het einde van de competitie alles op alles zetten om het seizoen samen goed af te sluiten en de beoogde doelstelling te behalen'', zei algemeen directeur Luuc Eisenga.

Technisch manager Gerry Hamstra mag wel blijven. Zijn doorlopende contract wordt met een jaar verlengd, tot de zomer van 2020. ,,De visie en opvatting van Gerry en Heerenveen vallen samen'', zei Eisenga.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.