Strootman en Advocaat terug bij Oranje

Kevin Strootman is maandag rond 19.00 uur in het Portugese Lagos aan zijn eerste training sinds ruim twee jaar bij het Nederlands elftal begonnen. De 26-jarige middenvelder scheurde in het voorjaar van 2014 een kruisband en kreeg later last van kraakbeen rond zijn gekwetste knie.

De 25-voudig international is door bondscoach Danny Blind uitgenodigd voor een oefenstage in Portugal, waar Oranje zich voorbereidt op vriendschappelijke interlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk. Dick Advocaat staat na twaalf jaar ook weer op het trainingsveld met het Nederlands elftal. De kersverse assistent van Blind was zelf twee keer bondscoach van Oranje (1992-1995) en (2002-2004).

Na het EK in Portugal maakte hij plaats voor Marco van Basten, de andere assistent van Blind. Advocaat werd onlangs benoemd als vervanger van Ruud van Nistelrooij, die komend seizoen bij PSV aan de slag gaat.

Oranje traint maandagavond met 22 spelers. Wesley Sneijder voegt zich na de Turkse bekerfinale bij de nationale ploeg. Steven Berghuis, op het laatste moment opgeroepen als vervanger voor Jürgen Locadia, arriveert maandagavond in Portugal.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.