Stunt blijft in bekerduel uit voor E & O 2

Het tweede team van E & O heeft in de kwartfinale van de beker niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Quintus. In Kwintsheul verloren de Emmenaren dik.

Op de 34-21 nederlaag viel voor de handballers van Oosting E & O niets af te dingen. De Emmenaren, die een ronde eerder nog knap met eredivisionist Tachos afrekenden, konden het de Zuid-Hollandse gastheer donderdagavond niet echt moeilijk maken. Op zich is dat niets om zich voor te schamen, want met Quintus stond er wel een BeNe-League-team op het veld.

Comfortabel

In het begin kon het team van coach Frans Engels het nog aardig bijbenen. Trouw scoorde een aantal keren, maar na de stand van 5-5 begon de wedstrijd te kantelen in het voordeel van Quintus. E & O zag elk foutje en balverlies onmiddellijk worden afgestraft, waardoor de thuisploeg bij rust al een comfortabale voorsprong van 16-9 had opgebouwd.

Grote kansen

In de tweede helft ging dat aanvankelijk zo door. Quintus, dat vaak vrij op het E & O-doel kon schieten, nam steeds meer afstand van de Emmenaren. Bij 27-15 deed E & O 2 nog wat terug, maar dichterbij dan een verschil van negen doelpunten bij 28-19 kwamen de Emmenaren niet. Een paar grote kansen waren niet aan E & O besteed, waardoor Quintus uiteindelijk naar de 34-21 eindstand kon uitlopen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.