Stuttgart degradeert, nacompetitie Frankfurt

Na 39 jaar is een einde gekomen aan het verblijf van VfB Stuttgart in de Bundesliga. De vijfvoudig landskampioen verloor zaterdag op de slotdag van de competitie met 3-1 bij VfL Wolfsburg en degradeerde daardoor uit de hoogste afdeling. Stuttgart eindigde met 33 punten op de zeventiende plaats.

,,Dit is een bijzonder trieste en bittere dag voor deze club'', zei trainer Jürgen Kramny, die in november de ontslagen Alexander Zorniger opvolgde. Kramny wist de Duitse kampioen van 2007 echter niet te behoeden voor degradatie, iets wat Huub Stevens de afgelopen twee jaar wel lukte.

De roemruchte club was sinds 1977, twee jaar na de vorige degradatie, onafgebroken actief in de Bundesliga. Alleen Hamburger SV, Bayern München en Borussia Dortmund zitten langer in de Duitse topcompetitie. Zaterdag viel echter het doek voor Stuttgart, dat dit seizoen liefst 75 tegentreffers moest incasseren. Daarbij zaten liefst zeven eigen doelpunten. ,,Deze degradatie raakt ons hard'', erkende Kramny. ,,De afgelopen weken hadden we genoeg kansen om punten te pakken, maar we hebben gefaald.''

Eintracht Frankfurt moet een langer verblijf in de Bundesliga veilig zien te stellen in de nacompetitie. De ploeg van spits Luc Castaignos verloor met 1-0 bij concurrent Werder Bremen, dat de gevreesde zestiende plek daardoor overdeed aan Frankfurt. Papy Djilobodji maakte in de 88e minuut het cruciale doelpunt. Eintracht Frankfurt moet met 1. FC Nürnberg, de nummer drie van de tweede Bundesliga, strijden voor één plek op het hoogste niveau.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.