Succestrainer Blanc richting uitgang bij PSG

Hoewel Laurent Blanc de afgelopen drie jaar met Paris Saint-Germain bijna alle mogelijke prijzen in Frankrijk won, vertrekt de trainer deze zomer toch uit Parijs. De zaakwaarnemer van Blanc bevestigde op de Franse radio dat gesprekken gaande zijn met de clubleiding over ontbinding van het contract. ,,Voor het einde van de week zal de scheiding tussen PSG en Blanc een feit zijn'', zei manager Jean-Pierre Bernès.

Blanc verlengde in februari zijn contract nog tot medio 2018. De Franse oud-international pakte met zijn sterrenploeg voor het derde jaar op rij de landstitel en won ook de twee nationale bekertoernooien. Toch oordeelde de Arabische voorzitter en clubeigenaar Nasser Al-Khelaifi onlangs dat het seizoen mislukt is. Het gewenste succes in de Champions League bleef namelijk opnieuw uit en dat kost Blanc nu zijn baan.

De Spanjaard Unai Emery, die met Sevilla drie keer op rij de Europa League won, wordt veelvuldig genoemd als opvolger van Blanc. Emery stapte vorige week op bij de Spaanse club.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.