Superprestige Gieten voorlopig gepland in december

De Superprestige-veldrit van Gieten staat niet voor oktober maar voor  december op de kalender. Dat maakte de internationale wielerbond UCI bekend na de kalendervergadering in Bogense (Denemarken), waar dit weekend het wereldkampioenschap verreden wordt.

Als het aan de Drentse organisatie ligt, wordt die datum nog gewijzigd. Jantienus Warners zegt namens de organisatie in Gieten te willen ruilen met de veldrit in Zonhoven van 13 oktober.

,,Men had ons aanvankelijk eind september ingepland, maar dan is er ook een motorevenement in Assen. Omdat onze beoogde datum medio oktober niet mogelijk was, zijn we naar 8 december verkast. Die datum is interessant voor de veldrit in Zonhoven, die ook in de Superprestige zit. We hopen dan ook met hen te kunnen ruilen. Binnen de Superprestige en met de organisatie in Zonhoven is daar overeenstemming over, maar de internationale wielerbond UCI moet er nog mee instemmen. Wij gaan ervan uit dat het goed komt. En in het uiterste geval zullen we in december organiseren.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.