TAG Heuer blijft op motor Verstappen staan

Max Verstappen beschikt ook komend seizoen bij Red Bull over een bolide met daarin een motor waarop TAG Heuer staat. De Zwitserse horlogefabrikant verlengde vrijdag de samenwerking met de Oostenrijkse renstal met twee jaar. Renault levert de krachtbronnen aan Red Bull, maar de motoren dragen sinds dit jaar de naam van partner TAG Heuer dat daar vermoedelijk grof voor betaalt.

Vorig seizoen was Red Bull verre van tevreden met de motoren van Renault, die onbetrouwbaar bleken en bovendien niet al te snel. Beide partijen leken klaar met elkaar, maar dat veranderde nadat TAG Heuer was ingestapt. Renault bleef de motoren leveren, maar wel met de naam van het Zwitserse horlogemerk daarop. Max Verstappen en Daniel Ricciardo wonnen dit seizoen allebei een race in de Red Bull Racing-TAG Heuer RB12, zoals de bolide officieel heet.

Renault gaat komend jaar ook weer motoren leveren aan Toro Rosso, het 'tweede' team van Red Bull in de Formule 1. Toro Rosso beschikt dit jaar over oude krachtbronnen van Ferrari.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.