TC Suthwalda derde in hoofdklasse tennis

Degradatie voorkomen, dat was het doel van het nieuwe mannenteam van TC Suthwalda aan het begin van de tenniscompetitie. Die doelstelling werd ruimschoots gehaald.

De ploeg van oprichter Floris Kilian werd uiteindelijk zelfs derde in de hoofdklasse. Suthwalda sloot de competitie af met een ruime 5-1 zege op Amstelpark Gold Star. De Drenten kregen wel drie partijen cadeau, doordat de Amsterdammers vanwege blessures slechts met een half team kwamen.

De zelf gemaakte punten waren van Roy Schoonveld, die zijn enkel won van Millen Mortier (6-0, 6-1) en de herendubbel Kilian/Erik Dallinga, die in twee sets Mortier en Egbert Weverink versloeg (7-5, 6-3). Weverink tekende voor het enige Amsterdamse punt. Hij won van Mattheo Knoop (6-7, 6-3, 6-1). ,,Dik tevreden’’, was de conclusie van Kilian. ,,En nu ik terugkijk, denk ik dat we terecht derde zijn geworden.’’

Feest in het Haarhuisje

Ook het eerste gemengde team van TAM draaide een prima seizoen en eindigde als vierde in de eerste klasse. Op de laatste competitiedag werd TC Bemmel op het eigen ACLO-park met 6-2 verslagen.

TAM had drie punten nodig om degradatie definitief af te wenden en die punten waren vlot binnen. Job van Eijk won zijn enkel in twee sets van Nick van Boxtel (6-2, 6-4) en Daniëlle Koetje versloeg Marjolein Kamphuis met 6-3 en 7-5. Ook de vrouwendubbel werd een prooi voor de Groningse studenten, al was daar een derde set voor nodig: 7-6, 2-6, 6-4 tegen Hilde ten Wolde en Shanna de Cortie.

Toen ook Van Eijk en Koen de Haan hun herendubbel wonnen was het helemaal feest in het Haarhuisje, het clubhuis van TAM. De beide gemengddubbels werden niet meer gespeeld, omdat er niets meer op het spel stond. Door de 6-2 zege eindigt TAM als vierde en dat is boven verwachting.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.