Tadic nog geen basisspeler tegen Sturm Graz

De kans is klein dat Dusan Tadic woensdag aan de aftrap verschijnt als Ajax de lange weg richting de groepsfase van de Champions League opent met een thuiswedstrijd tegen Sturm Graz in de tweede voorronde. ,,Ik heb drie weken vakantie gehad", zei de Serviër na zijn eerste training in Amsterdam. ,,Ik had dat nodig. Ik was moe en leeg na een seizoen zonder winterstop en een WK. Ik ben nu 50 procent, maar zal er staan als de coach mij nodig heeft."

De kans op voetballen in de Champions League was voor Tadic een belangrijke reden om Southampton en de Premier League te verlaten voor Ajax. ,,Ik heb alleen nog maar in de Europa League gespeeld. Champions League spelen, kampioen worden en jonge spelers beter maken. Dat zijn hier mijn doelen", weet de aanvaller die enige verbazing wekte met een terugkeer naar de eredivisie.

De 29-jarige Tadic beseft dat de tegenstanders van Ajax in de competitie van ander kaliber zijn dan Manchester City, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur en Arsenal. ,,Ik had verschillende opties en hoefde ook niet weg bij Southampton", vertelt de oud-speler van FC Groningen en FC Twente. ,,Maar Ajax heeft mij het juiste gevoel gegeven. Ik ben ook altijd fan van deze club geweest. Als ik PlayStation speelde, dan was Cruijff mijn aanvoerder. Ajax behoort tot de tien grootste clubs van de wereld. Iedereen kent Ajax. Ik krijg kippenvel als ik denk aan alle grote spelers die hier hebben gespeeld."

Normaal heeft een voetballer een maand nodig om fit te worden, weet Tadic. Maar als de tussenstand er om vraagt, dan kan hij woensdag zo maar als invaller debuteren in de Johan Cruijff Arena. ,,En ik denk volgende week al helemaal klaar te zijn om te beginnen", verwijst hij naar de return tegen de nummer twee van Oostenrijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.