Tafeltennissters kloppen ook Polen

De Nederlandse tafeltennissters hebben ook hun derde poulewedstrijd op het WK voor landenteams gewonnen. De Oranjevrouwen waren maandag met 3-1 te sterk voor Polen. Afgelopen weekeinde won Nederland al van Oekraïne en Wit-Rusland. Dinsdag spelen de vrouwen in Kuala Lumpur tegen Frankrijk, woensdag is de laatste groepswedstrijd tegen Singapore.

Nederland kende tegen Polen een valse start toen Li Jie met 3-0 van Li Qian verloor. Li Jiao bracht Oranje vervolgens op gelijke hoogte met een 3-1-zege op Natalia Partyka. Een zwaarbevochten 3-2-zege van Britt Eerland op Katarzyna Grzybowska bracht Nederland vervolgens aan de leiding en Li Jie sleepte de overwinning binnen door met 3-2 Partyka te kloppen.

De Nederlandse mannen speelden maandag twee keer. Van Iran werd met 3-0 verloren, van Thailand met 3-0 gewonnen. In hun eerste pouleduel gingen de mannen al met 3-1 onderuit tegen Brazilië. Dinsdag volgt nog een ontmoeting met Canada en woensdag een met België. De Nederlandse mannen spelen op het tweede niveau.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.