Tamgho mist weer Spelen door bizarre blessure

Het noodlot heeft opnieuw toegeslagen bij de Franse atleet Teddy Tamgho. De hinkstapspringer liep zaterdag tijdens de Franse kampioenschappen in Angers een zware blessure op. Tamgho, de wereldkampioen indoor van 2010 en outdoor van Moskou 2013, mist daardoor opnieuw de Olympische Spelen.

Vier jaar geleden hield een enkelblessure de Franse atleet van de Spelen in Londen. Zaterdag liepen de nationale kampioenschappen uit op een drama voor Tamgho. Tijdens zijn laatste poging bij het hinkstapspringen ging het helemaal mis.

Bij de afsluitende sprong greep Tamgho naar zijn linkerbovenbeen. Kermend van de pijn bleef hij liggen in het zand. De eerste diagnose luidde dat de Fransman zijn dijbeen had gebroken bij het afzetten. Extra pijnlijk was dat Tamgho met zijn gekwetste been 17,15 meter ver had gesprongen, wat hem de Franse titel én een ticket naar Rio opleverde. De hinkstapspringer kon echter niet naar het podium, maar moest direct naar het ziekenhuis. Hij kan opnieuw een streep zetten door de Olympische Spelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.