Taylor klimt op WK uit diep dal

Phil Taylor ging maandag op het WK darts door een diep dal, maar toch bereikte de zestienvoudig wereldkampioen de derde ronde. De 55-jarige Engelsman versloeg landgenoot Kevin Painter met 4-1, in een herhaling van de WK-finale van 2004 die Taylor ook won. Toch zag het er tijdens de partij even heel slecht uit voor 'The Power', die in de derde set ineens geen dubbel meer wist te raken.

Painter trok de eerste set naar zich toe, maar moest de tweede aan Taylor laten. De meest succesvolle darter ooit wankelde in de beslissende leg van de derde set, toen hij zelfs 8 en 4 niet wist uit te gooien. Omdat Painter echter ook niet profiteerde, wist Taylor toch nog op miraculeuze wijze te ontsnappen. Het bleek de beslissing in de partij. Nadat Taylor in de vierde set de maximale score van 170 had uitgegooid, kwam de aangeslagen Painter er niet meer aan te pas.

'The Power', die in 2013 zijn voorlopig laatste wereldtitel veroverde, staat in de derde ronde tegenover de winnaar van de partij tussen Jelle Klaasen en Mervyn King. De Nederlander neemt het dinsdag op tegen de Engelsman. Benito van de Pas en Vincent van der Voort, tegen titelverdediger Gary Anderson, komen dan ook in actie. Klapstuk van de avond wordt het Nederlandse onderonsje tussen de oud-wereldkampioenen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis bereikte maandag met groot machtsvertoon de volgende ronde door Andrew Gilding met 4-0 te verslaan. De Engelsman behaalde een indrukwekkend hoog gemiddelde van 103,52 punten per beurt. De Schot Peter Wright, in 2014 verliezend finalist tegen Van Gerwen, was veel te sterk voor de Belg Ronny Huybrechts (4-0).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.