Teambaas Mercedes: dat de beste moge winnen

De Formule 1 beleeft zondag zijn climax in Abu Dhabi, waar de teamgenoten Nico Rosberg en Lewis Hamilton onderling uitmaken wie wereldkampioen wordt. Teambaas Toto Wolff van Mercedes heeft vanzelfsprekend geen voorkeur. ,,We zijn allemaal heel benieuwd wie het wordt. Dat de beste moge winnen'', zei Wolff op de website van de renstal die dit seizoen de Formule 1 opnieuw domineerde.

De afgelopen twee jaar ging de wereldtitel steeds naar Hamilton. Dit seizoen reist Rosberg echter met de beste papieren af naar Abu Dhabi. Hoewel zijn Britse teamgenoot de laatste drie grands prix won, heeft Rosberg nog steeds twaalf punten voorsprong in de WK-stand. Als Hamilton de slotrace wint, heeft de Duitser aan een derde plaats genoeg om voor het eerst wereldkampioen te worden.

,,Als team hebben we één belangrijke taak'', aldus Wolff. ,,We moeten ervoor zorgen dat we Nico en Lewis allebei de mogelijkheid geven om het tot aan de vlag uit te vechten. Allebei hebben ze exceptioneel gepresteerd, allebei zouden ze een waardige kampioen zijn. Degene die wint, heeft dat volledig verdiend.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.