Teambaas Verstappen gelukkig met Nederlander

Teambaas Franz Tost is maar wat blij met Max Verstappen in zijn Toro Rosso-renstal. De baas van het Formule 1-team looft zaterdag in het AD de ontwikkeling van de Nederlander en de professionaliteit waarmee hij de racewereld benadert.

,,Max zit in een speciale positie. Hij is de jongste Formule 1-coureur ooit. Mensen willen weten hoe het met die jonge jongen gaat, waar nog bij komt dat hij vorig jaar een aantal schitterende inhaalacties heeft gemaakt. Dat heeft de interesse voor Max verder doen toenemen, los van hoe Carlos het ook doet'', vergelijkt hij de Nederlander met ploeggenoot Carlos Sainz.

,,Max ontwikkelt zich op een indrukwekkende wijze en heeft een vrij steile leercruve. Ik vind dat Max tot op heden zeer imposant presteert. Niet alleen wat het rijden betreft, maar ook waar het de technische kant aangaat.''

In De Telegraaf reageert Helmut Marko, adviseur van Team Red Bull, op de geruchten dat Verstappen overstapt naar dat team. ,,Hij is zeker op de goede weg, maar in Spa vertel ik alles'', zo beloofde hij duidelijkheid in augustus.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.